Glazurowniki wibracyjne służą do pokrywania niewielką warstwą wody głównie zamrożonych warzyw różyczkowych.
Dzięki temu procesowi zabezpiecza się różyczki przed nadmiernym kruszeniem podczas dalszej obróbki, składowania i konfekcjonowania. Urządzenia zbudowane są na zasadzie przesiewaczy wibracyjnych z kaskadowo umieszczonymi pokładami szczelinowymi.
Na pokładach sitowych następuje kolejno odsiewanie kruszu i szronu oraz zraszanie wodą za pomocą dysz rozpryskujących. W zależności od potrzeb stosuje się zarówno dysze wodne jak i wodno-powietrzne dla uzyskania odpowiedniego stężenia wody w wytwarzanej mgle wodno-powietrznej.
Dodatkowo urządzenie może być wyposażone w podgrzewanie wanny odprowadzającej wodę i szron, aby zapobiegać przymarzaniu materiału do dna.
Glazurowniki wyposażone są w przemienniki prądowe służące do optymalizacji procesu.
VIBRAF Robert Rafiński
ul. Szczęśliwa 7, 44-210 Rybnik
NIP: 6422429674
Email: biuro@vibraf.pl
Telefon: +48 605 268 853